Hoe ga je verder na het verliezen van een kind?

 

Sereni Leiekant organiseert een educatieve* en informatieve avond met een persoonlijke getuigenis over hoe het verder moet na het verlies van een kind. Dit gaat door op dinsdag 8 maart 2022. Rouw- en verliesconsulent Frédérique Vanassche – vzw Saying Goodbye – begeleidt mensen in een moeilijke fase van hun leven. Zij weet als geen ander juist hoe belangrijk het is de juiste ondersteuning en begeleiding te krijgen. *Attest van deelname te verkrijgen

 

Het verliezen van een kind is voor ouders een meer dan schokkende gebeurtenis. Je krijgt te maken met hevig verdriet en een intense rouwperiode ligt voor je. Er is niet één standaard manier om zo’n verlies te verwerken. Als ouder moet je verder, maar het kan zwaar zijn om zelf het leven weer op te pakken terwijl het leven van je kind is afgebroken.  Wat helpt en wat helpt niet?  Hoe kan ik het verlies op termijn proberen te verzoenen met mijn leven? Dit zijn slechts enkele belangrijke vragen die een antwoord verdienen. Daarom wordt er op deze educatieve* en informatieve avond ook een persoonlijke getuigenis gebracht van iemand die zelf een kind verloren is.

Rouw- en verliesconsulent Frédérique Vanassche – vzw Saying Goodbye – begeleidt mensen in een moeilijke fase van hun leven. Zij weet als geen ander juist hoe belangrijk het is de juiste ondersteuning en begeleiding te krijgen. 

Inschrijven kan via events@sereni.be of telefonisch via 056 92 23 29. Gelieve “8/3-Leiekant” te noteren in de communicatie bij reservatie.

Datum en locatie
Dinsdag 8 maart 2022
Uitvaartcentrum Leiekant
Rekkemsestraat 83
8510 Kortrijk-Marke

Programma
19u00   Ontvangst
19u30   Voordracht
20u30   Napraten

*Attest van deelname te verkrijgen.

 ONT roerd magazine

“Life is what happens to you, while you’re busy making other plans.”, gezongen woorden van Elton John in zijn lied ‘Beautiful Boy’. Woorden om even bij stil te staan…

Het leven wordt geleefd in alles wat je overkomt… Het overkomt ons terwijl we dag in dag uit druk bezig bent andere plannen te maken. Een kringloop, een mallemolen, het leven is vanaf het prille begin soms alles tegelijk. Het magazine ONTroerd staat daarbij even stil bij de kringkloop, de mallemolen die het leven is vanaf het begin waarbij alles soms tegelijk loopt. Ontroerd wil een rustpunt vormen via integere gesprekken met mensen die iets te vertellen hebben, iets van belang.

Ook wordt aandacht besteed aan nieuwe rouwculturen en die andere benadering van de dood. Hoort daar een filosofie bij?

Best wel. Omdat elk einde ergens een nieuw begin is.
Het magazine ONTroerd verschijnt tweemaal per jaar – telkens in oktober en april.